Groeien, werken aan jezelf, 'in therapie gaan', ... Het kan op verschillende manieren. Wat voor de één werkt, zal niet altijd werken voor de ander en omgekeerd. Daarom gaan we steeds samen op zoek naar 'wat voor jou het beste werkt'.


Integratieve psychotherapie

Bij deze vorm van psychotherapie vertrekken we steeds vanuit jouw verhaal. Wat jij belangrijk vindt, wat jij nodig hebt, welke doelen jij wilt bereiken, enz. Om hiertoe te komen zijn we in de mogelijkheid allerlei benaderingswijzen te gebruiken (psycho-analytisch, gedrags, systemisch, kort-oplossingsgericht, lichaamsgericht, ...). We gebruiken die methode die best is aangewezen op een bepaald moment tijdens de therapie.

Jij blijft in regie van de therapie, jij bepaald hoe lang je nodig hebt. Ik ben alleen de gids die op basis van mijn persoonlijkheid en mijn kennis even met jou mee op pad ga, tot jij weer alleen verder kan. 

Coaching met paarden en pony's

Wanneer je een opleiding tot psychotherapeut volgt, moet je zelf jezelf ten gronde leren kennen. Wat mij persoonlijk betreft is dit een zeer intens proces geworden, met hoogtes en laagtes, waarbij ik mezelf heel goed leerde kennen. Ik had echter nogal veel tijd nodig om tot dieper inzicht te komen en bleef vaak 'in mijn hoofd hangen'. Tot ik eens een coach-sessie volgde met paarden. Wat een beleving. In één sessie kwam ik mezelf keihard tegen. Rond de pot draaien is niet mogelijk, het paard toont nogal gauw waar het echt om gaat. Daarom ben ik me gaan bijscholen tot equicoach en zet ik deze prachtige dieren ook in bij coaching/therapie. Naast de spiegelende en inzichtgevende kracht van de paarden/pony's helpen ze ook enorm om tot rust te komen en in het hier en nu te blijven.

Kymoon

Je ziet een paard met je ogen,

maar je voelt een paard met je ziel...

Pony Power voor kids

Pony Power voor kids is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen tussen 6 en 11 jaar.

Tijdens 5 lessen leren de kinderen bij over

- Omgaan met een nieuwe omgeving, nieuwe kinderen, ...

- Communicatie

- Je eigen plaatsje vinden/ mogen innemen

- Samenwerken

- In evenwicht zijn, evenwicht herstellen

De thema's worden uitgelegd aan de hand van een werkboek en dan onmiddellijk in de praktijk gezet via oefeningen met de pony's.

Het werkboek wordt ook meegegeven naar huis, zodat ook ouders en evt. broer of zussen bij het groeiproces worden betrokken.

Na een 6-tal weken is er nog een terugkommiddag voorzien.

Ouders krijgen een verslag, kinderen een diploma.

Paardenkracht voor pubers

Paardenkracht voor pubers is een training voor jongeren tussen de 11 en 18 jaar die last hebben van 'puber' zijn. Tijdens de training wordt gewerkt rond volgende thema's:

- identiteit

- grenzen

- communiceren

- samenwerken

- omgaan met emoties

Geen saaie zitsessies voor deze jongeren, maar samen met de pony's/paarden buiten leren. 

Iedereen krijgt een handig, persoonlijk werkboek, waarin ze ook thuis verder kunnen werken. 

Teambuilding of teamtraining

Wil je samen met je team een gezellige middag beleven tussen de paarden en pony's, dan kan je bij ons terecht voor een teambuilding. Dit wordt geheel naar de wensen van jullie team ingericht tegen een aangepast tarief.

Ben je als werkgever op zoek naar een aangepaste training voor uw team, dan kan een training op maat uitgewerkt worden. Op een proffessionele manier wordt gewerkt rond thema's als communicatie, groepsprocessen, de verschillende posities in het team, ... Dankzij de inzet van de paarden wordt alles praktisch geoefend en duidelijk zichtbaar tijdens de oefeningen in de piste. Daardoor kan verandering veel sneller gerealiseerd worden.

Indien gewenst kunnen wij ook een zorgen voor catering.

Laat gerust uw gegevens achter via ons contactformulier en dan maken wij een gepaste offerte voor u op.

Copyright @ All Rights Reserved